Web sitemize katkılarınızı bekliyoruz.....- Ramazan kumanyası yardımları toplanıyor, geç kalmayın...
Duyurular

Burs bağışları toplanmaya başlandı. 6 eylül de yapılan gece ile start alan burs kampanyasına ilginizi bekliyoruz.

MESLEK KOMİTELERİNİ KURUYORUZ. vakfımızın daha aktif çalışması için, Vakıf çatısı altında meslek komiteleri kurulacak. öncelikle Sağlık komitesi, Hukuk komitesi, Mühendisler komitesi, gençlik Komitesi, İşadamları Komitesi ve öğrenci komitesi kurulacak. Komitelere katılmak isteyen hemşehrilerimizin vakıf seketeryası ile temasa geçmesi yeterli.

DERGİMİZ YAYINA HAZIRLANIYOR. hemşehrilerimizi dergimize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Diyarbakır Hava Durumu
Etkinlik Takvimi
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 3,4901   3,4963
EURO 4,1835   4,1910

Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Sponsorlarımız
Derneğimizin Çalışmalarını Nasıl Buluyorsunuz?

Sitemizi Tavsiye Ediniz
Sitemizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz memnun kalırız.

Ziyaretçi Bilgileri
Bugün: 26
Dün: 31
Toplam: 38374
  GEZİLECEK YERLER

KLEYN MAĞARALARI
     Lice'nin batısında, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Bırkleyn Çayı ile kesiştiği yerdedir. Dördüncü zamanda bir göçme ile dağ, Bırkleyn Çayı'nın önünü tıkamış ve çay sol sahildeki kalkerler arasından kendisine aşındırma ile yol açmış, böylece bugünkü mağara meydana gelmiştir.
     Bu aktif travers mağaranın üstünde iki tane fosil mağara daha vardır. Kitabeli mağaranın doğusunda bulunan, 400 m uzunluğa sahip diğer fosil mağara oluşumlar açısından çok zengindir.
    Antikçağda ölülerin yeraltı dünyasına girdiği kapı olarak kabul ediliyordu.Diyarbakır-Lice'deki Birkleyn Mağaraları'nın en uzunu. Dokuz yüz metrelik büyüleyici tünel ve ikinci mağara Asur kral kabartmaları ve yazıtlarıyla süslenmiştir.

ÇEPER HANI

Kervansaray (Han), Diyarbakır-Bingöl yolunda, Lice yol ayırımından yaklaşık olarak 5 km kuzeyde, Biryas Köyü yakınındadır. Bugünkü Bingöl yolunun sol kenarında yer alan bu Han küçük bir tepenin eteğinde, hafif meyilli bir arazi üzerinde kurulmuştur.Hanın IV. Murat zamanından kaldığı rivayet edilmektedir.

ESHABÛL - KEHF
      Lice ilçesindeki Eshabûl- Kehf mağarasındaki kitabede Melik Adil isminin geçmekte ve bu ismin Artuklu hükümdarı "Melik Adil? olduğu söylenmektedir.

LİCE ŞELALESİ

KABAKAYA KALESİ

Üye Giriş Paneli
E-posta:
Şifre:
Şifremi unutum
Editör Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama

Son Ziyaretçi Yorumları
Vedat BİLGİÇ
Bugüne kadar ne yazık ki Lice ve Liceli hissiyle bir yaşam sürdüremedim. Ama Allah'ın izniyle bu andan sonra Lice'm ve halkım için tüm mani ve maddevi varımla mücadele vereceğim.

behcet tekinhan
ist okuyan liceli ögrencilere bursun dışında herhangi bir yardım veya hizmetiniz varmı.okuyan ögrencileri tanıştırma kaynaştırma sosyal faaliyet gibi bir hizmetiniz varmı.saygılarımla

Ergün
Kurulacak komitelere katılım esasları nelerdir katılabilmek için ne yapmamız gerekmektedir hangi dalda nasıl bir katkı yolu izlemeliyiz? Bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz.

Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız